Képkeretek menü

Képkeretek szerkesztése PhotoFiltre Studio képszerkesztő programmal.
Tutorial leírás

fotó keretbe illesztése bemutató kép

A neten, vagy itt a LadyJ weblapja oldalain több száz is található, de Magatok is szerkeszthettek kedves vidám, vagy valamilyen alkalomhoz kötődő szép képkeretet, a fotók kicsit egyedibb díszítéséhez.

Képkeretezési segítség bemutatására használt képeimet, valamint a PhotoFiltre Studió képszerkesztő programról készített szerkesztési állapotot bemutató képeket töltsd le innen. képkeret
           szerkesztési tutorial letöltés gomb
A zip fájl kicsomagolása után, eredeti méretben és kiterjesztésben látod majd a képeket, és szerkeszd velem együtt őket.


Petra táncol

Őzikés, nyuszis képkeret

Első lépés:
Nyisd meg a fenti két képet a PhotoFiltre Studio képszerkesztő programmal, Fájl- Megnyitás menüpontokra kattintással, vagy húzd be egyszerűen a commander programodból, vagy az asztalról.
Első lépésben a képek méretét kell megnézni, és egymáshoz igazítani a Kép- Képméret menüben megjelenő táblában, egyesével. Ha mailban akarod elküldeni, vagy a gépeden nézni a képeket, akkor ajánlom a  kb 900x600 px- es nagyságot, ha pedig képeslapnak kinyomtatni,akkor majd a nyomtatási méretnél igazítható lesz. A ladyj oldalkon található képkeretek mérete 90% ban 900x600px vagy 600x900 px méretű

Második lépés:
A képek keretbe illesztéséhez rétegeket fogunk használni. Első lépésként kattints rá a megnyitott képkeretre, majd a Réteg menü - Új háttér beszúrás fülön az - Autmatikus sorra és ok. Máris ott lesz egy a háttér a kiválasztott keret alatt. A keret átlátszó része alatt most egy kockás rész fog látszani, ez az átlátszóság megjelenítési formája a képszerkesztő programnak.

Képkeretek szerkesztési segítség bemutató kép

Harmadik lépés:
Figyelem!!!! A fenti lépésben már létrejöttek rétegek, a továbbiakban figyelni kell, hogy mindig azon a rétegen tudsz dolgozni, amire balra, a kis egymás feletti bélyegképeken rákattintottál előbb, és aminek narancssárgá színesedik a kerete.
Másoljuk bele, a most már háttérrel rendelkező képkeretbe, a fotót.
1./ kattints bal gombbal a fotóra, majd Szerkesztés-Másolás menüre. (vagy használd az iconokat)
2./ kattints bal gombbal az előbb már háttérrel ellátott képkeretnél a bal oldalon a legalsó, Háttér nevü rétegképre, majd Szerkesztés-Beillesztés menüre.

Negyedik lépés:
Nagyjából el is készült a képünk, és legtöbbször itt van a gond, hogy a fotó és a keret mérete nagyon eltérő. Ezt egy egyszerű művelettel korrigálhatjuk. Kattints rá a fotó kis képére ott balra a rétegeknél (szines legyen a kerete) majd a Rétegek - Kijelölés elforgatása- Szabad átalakítás menüre és a megjelenő táblában az Arány szó alatti tolókával tudod kisebbre, vagy nagyobbra venni a fotót. Itt lehet még dönteni, forditani is. Ha láttatni kivánt képrészlet nincsen pontosan az átlátszó rész alatt, akkor a fotó bal oldali rétegképére kattintás után, a program jobb oldali iconjai közül az első sor második iconjára kattintva (Réteg intéző segédeszköz) szabadon lehet az egérrel mozgatni a fotót a kívánt helyre. 

rétegek átméretezése a Photofiltre Studio képszerkesztő programban, bemutató kép

Ugyanezen a táblán el is tudod kicsit forgatni a fényképet, ha a keret úgy kívánja.

Ötödik lépés:
Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor utolsó műveletként Réteg -Egyesít minden réteggel fülre kattints ez a művelet összefűzi a rétegeket és kész a képed. Ments el jpg kiterjesztésben. Fájl menü - Mentés másként fül. A megjelenő táblában tallózd be fent hova akarod menteni a képed, majd alul adj nevet neki, és a legalsó lenyíló kis ablakban válaszd a jpg kiterjesztés. A jpg képnek jó a minősége, de kicsi a fájl mérete.

Egy kis utómunkálat


klónozás bemutató kép a photofiltre képszerkesztő programban

Egy kis finomítás

A képünkön a kislány feje felett kimaradt egy kis átlátszó rész a háttérből,(a minta képen fehér) ezt kell eltüntetni. 
A jobb oldali menüiconokból válaszd ki a bélyegzőszerű klonozót, alul pipáld ki rögzített kis négyzetet, a méretet kb 20- ra állítva, kattints oda bal egérgombbal a bokrokra a háttérben, a Ctrl billentyű megnyomásával egyidejűleg, és óvatosan bal egérgombbal kattogj az üresen (fehéren) maradt részre, és odamásolja a leveleket. Ha valamelyik katt nem sikerül, a Szerkesztés menüpontnál mindent vissza lehet vonni, vagy az iconsorban a Piros vissza patkóra.

Ezzel el is készült a kép, egy új keretben.

Feliratozás
Lehet most már pl feliratot tenni rá, a felső menüsorban a T betű icon hívja elő a feliratozó panelt.
Ha a felirat elkészült, újra végre kell hajtani a Réteg- Egyesít minden réteggel művelet, és most már csak mentés másként, egy új név megadása van hátra, és készen is van.

A mentés megmutatása
Utolsóként még beteszek egy mintaképet, mert sokszor kaptam olyan kérdést, hogy hol kell beállitani, hogy jpg kiterjesztésben lehessen menteni a kész keretezett képet.

kép kiterjesztés választás a photofiltre studio képszerkesztő programban

Ha bármilyen kérdésed van a szerkesztéssel kapcsolatban, írjál emailt, Jutka

dima.hu tárhelyszolgáltató bannere

A legtöbbet keresett kifejezések: szilveszteri képkeretek, buék képeslapok, szilveszteri díszes lapok, buék üdvözlő lapok.

//]]>